KNVB verplaatst PSV-Feyenoord naar dinsdag 20.45 uur

Reacties

De topper PSV - Feyenoord is door de KNVB verplaatst naar dinsdag 20.45 uur. De wedstrijd tussen de koploper en nummer vier van de Eredivisie zou eigenlijk om zondag 16.45 uur plaatsvinden.

KNVB verplaatst PSV-Feyenoord naar dinsdag 20.45 uur

De bond besloot tot uitstel vanwege het feit dat PSV vanmiddag om 17.00 uur Nederlandse tijd nog de tweede helft van het Europa League-duel met Estoril moet afwerken. Die wedstrijd werd gisteravond bij een 3-2 stand voor de Portugezen gestaakt vanwege hevige regenval.

PSV verzocht direct na de staking om uitstel van het duel met Feyenoord. De KNVB kon ook weinig anders dan akkoord gaan, omdat er volgens de internationale regelgeving minimaal 48 uur rust tussen twee wedstrijden moet zitten.

'We hopen dat fans die zondag zouden gaan ook dinsdagavond de mogelijkheid hebben te gaan', aldus Gijs de Jong, operationeel directeur van de KNVB op de site van de bond. 'Vanzelfsprekend hebben we begrip voor de teleurstelling van fans die de wedstrijd liever zondagmiddag 16.45 uur hadden gezien.'

'Tegelijkertijd vinden we het vanuit sportief oogpunt van belang dat de fans twee goed voorbereide teams aan de aftrap zien', vervolgt De Jong. 'Een bijkomend voordeel is dat alle Nederlandse voetballiefhebbers nu een extra voetbalavond hebben waarop ze kunnen genieten van deze topper in de Eredivisie. De KNVB wil aan alle betrokkenen, in het bijzonder de gemeente Eindhoven en Feyenoord, een compliment maken voor hun flexibiliteit en hun voetbalgezinde instelling.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.