Topper tussen PSV en Feyenoord opnieuw uitgesteld

Reacties

De kraker PSV-Feyenoord wordt opnieuw verplaatst. Het duel zou afgewerkt worden op dinsdag 2 december (20.45 uur), maar dat is geen optie meer. Vervoersproblemen zijn de oorzaak van het nieuwe uitstel.

Topper tussen PSV en Feyenoord opnieuw uitgesteld

Oorspronkelijk stond de Nederlandse topper gepland op zondag 30 november, maar doordat donderdag het Europa League-duel van PSV uit tegen het Portugese Estoril halverwege werd gestaakt en een dag later uitgespeeld, werd 2 december als nieuwe datum gekozen.

De oorzaak voor de nieuwe afgelasting zijn vervoersproblemen van de uitsupporters. De burgemeester van Eindhoven wilde niet dat de fans van Feyenoord met bussen naar het Philips Stadion kwamen, terwijl de NS er niet in slaagde voldoende treinen beschikbaar te stellen. Zonder uitfans wilde de KNVB de wedstrijd geen doorgang laten vinden.

Wanneer PSV-Feyenoord wél gespeeld wordt, is nog niet bekend. Begin volgende week zullen alle betrokken partijen overleggen wanneer de topper alsnog wordt afgewerkt. De KNVB wil zo snel mogelijk een nieuwe datum bekendmaken.

Voorwaarde
'Dat ook de supporters van Feyenoord bij dit duel aanwezig kunnen zijn, is voor ons een hele belangrijke voorwaarde', zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB in een statement. 'We hebben ons er met alle betrokkenen maximaal voor ingespannen om het op deze korte termijn te realiseren. Toen we het duel gisteren naar dinsdag verplaatsten, leken alle seinen op groen te staan. Met de kennis van nu blijkt dat tot onze grote teleurstelling anders te liggen.'

De KNVB wil dat het duel zo snel mogelijk gespeeld wordt, om de competitie zo snel mogelijk weer gelijk te laten lopen. 'Vanuit sportief oogpunt was het beter geweest als de wedstrijd dinsdag had plaatsgevonden', meent De Jong. 'Maar het supportersbelang weegt in dit geval zwaarder. Het uitgangspunt blijft dat we de wedstrijd zo snel mogelijk op het programma zetten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.