Rust rond Elia: 'Pas na het WK voor derde keer vader...'

Reacties

Uitgerekend tijdens een van de slechte seizoenen van Werder Bremen in jaren, is er rust rondom Eljero Elia. De 27-jarige vleugelspits is een van de weinige constante factoren bij de huidige nummer dertien van Duitsland, waar de 28-voudig international steeds vaker in verband wordt gebracht met een terugkeer in het Nederlands elftal.

Rust rond Elia: 'Pas na het WK voor derde keer vader...'

Want uitgerekend in sportief dramatische tijden is Elia niet langer het mikpunt van critici. Zo scoorde hij dit seizoen vier keer en valt hij op door zijn onaflatende werklust. 'Vorig jaar werd er steeds gewezen op incidenten buiten het veld. Nu kan dat niet meer en moeten ze me beoordelen op mijn prestaties in de wedstrijd', zegt Elia in gesprek met Voetbal International. 'Na vorig jaar móést ik ook veranderen. Ik geloof dat ik op de goede weg ben.'

Dat hij met Werder Bremen in degradatie verkeert, helpt Elia echter niet met het oog op het naderende WK. De speelstijlen van de ploeg van trainer Robin Dutt en het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal liggen mijlenver uit elkaar. Toch houdt Elia stiekem rekening met een plekje in de 23-koppige selectie voor het WK in Brazilië.

'Er komt in Bremen inderdaad veel meer verdedigend werk bij kijken, maar terugkeren in Oranje is altijd mijn doel gebleven. Dit jaar heb ik drie dingen om naar uit te kijken: sportief herstel met Werder Bremen, een rentree bij het Nederlands elftal en ik word deze zomer voor de derde keer vader. Maar pas na het WK! Dat hoeft dus geen enkel probleem te zijn.'

Meer over de wederopstanding van Eljero Elia bij Werder Bremen lees je in de printeditie van Voetbal International, die sinds woensdag verkrijgbaar is.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.