Elia: 'Ik heb nog klein beetje hoop op WK'

Reacties

Met dank aan Werder-trainer Robin Dutt laat Eljero Elia zich meer gelden als teamspeler. De aanvaller wil Oranje-bondscoach Louis van Gaal overtuigen met zijn spel in de Bundesliga.

Elia: 'Ik heb nog klein beetje hoop op WK'

Hoewel zijn 28ste en voorlopig ook laatste interland dateert van november 2012, heeft Elia het WK in Brazilië nog niet definitief uit zijn hoofd gezet. 'Een klein beetje hoop heb ik nog. Er is nog tijd tot de voorbereiding op het WK echt losbarst', zegt de 26-jarige aanvaller in Kicker.

'Ik heb de laatste tijd niet gesproken met Van Gaal. Om dat wel te laten gebeuren moet ik goed spelen. Dan kan het Nederlands elftal misschien weer aan de orde komen.'

Vooralsnog richt Elia zich volledig op Werder Bremen, waar hij inmiddels te boek staat als teamspeler in plaats van individualist. De aanvaller wijst richting trainer Robin Dutt om die ontwikkeling te verklaren.

'Hij heeft een andere kwaliteit van mij verlangd. Normaal gesproken heb ik altijd in ploegen gespeeld die meer balbezit hadden. Nu moeten we met Werder terug naar de basis en extra hard werken om succesvol te zijn. Vroeger kwam ik tijdens wedstrijden veel aan de bal. Vandaag de dag moet ik meer strijd leveren en de bal veroveren om in mijn spel te komen.'

Dutt speelt een grote rol in de veranderingen bij Elia. 'Belangrijk voor mij is dat de trainer mij veel vertrouwen geeft. Het is van belang te zien dat hij zo achter me staat. Daardoor is nog een extra motivatie bij mij ontstaan', aldus de vleugelspits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.