Kersverse vader Elia lijkt leven te beteren bij Werder Bremen

Ze vroegen zich intern bij Werder Bremen al af of ze met Eljero Elia geen kat in de zak hadden gekocht. Maar met zijn twee goals van afgelopen zondag tegen 1. FC Nürnberg (3-3) bewees hij eindelijk zijn waarde.

Kersverse vader Elia lijkt leven te beteren bij Werder Bremen

En dat stemde Robin Dutt, sinds dit seizoen de eindverantwoordelijke bij Werder, meer dan tevreden. 'Ik ken Eljero nu drie maanden; hij toont op trainingen een geweldige mentaliteit. Ik hou van hem als persoon', laat Dutt zich lovend uit over Elia, die de laatste maanden veel kritiek kreeg en zelfs uit de selectie van Werder Bremen werd gezet.

Dutt kende de voorgeschiedenis van Elia, die in zijn tijd bij Hamburger SV en Juventus al regelmatig in opspraak kwam. Bij Werder werd hij na een nachtelijke aanvaring met de politie zelfs tijdelijk teruggezet naar de beloften. Met twee treffers, zijn eerste competitiedoelpunten sinds december 2010, liet Elia zich eindelijk weer eens positief gelden.

De trainer denkt dat de thuissituatie van de Nederlandse vleugelspeler daarin een rol speelt. 'Hij is tegenwoordig vader, misschien kan hij daardoor bepaalde situaties beter inschatten', gokt Dutt. In tegenstelling tot probleemkind Marko Arnautovic, inmiddels verkocht aan Stoke City, lijkt Elia een tweede kans te hebben gekregen en die ook te pakken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen