Twee treffers Elia niet voldoende voor Werder Bremen

Eljero Elia had zondag de hoofdrol tijdens het duel tussen Werder Bremen en 1. FC Nürnberg, dat geen winnaar opleverde (3-3). Werder verzuimde daardoor de vijfde plaats in de Bundesliga over te nemen van Hertha BSC.

Werder kende een uitstekende start van de wedstrijd, met dank aan Berkay Dabanli. De Turkse verdediger werkte na acht minuten een voorzet van Santiago García achter zijn eigen doelman Raphael Schäfer. In de 34ste minuut verdubbelde Elia de voorsprong, door op aangeven van Aaron Hunt in één keer binnen te schieten vanaf de rand van het strafschopgebied.

Nürnberg kwam echter uitstekend terug. Op slag van rust maakte Hiroshi Kiyotake de aansluitingstreffer en in de 53ste minuut trok Josip Drmic de stand gelijk in het Weserstadion. Een klein kwartier later kwam Werder echter opnieuw op voorsprong en weer was Elia de doelpuntenmaker. De vleugelaanvaller schoot een afvallende bal van zo'n twintig meter binnen.

De trefzekerheid van Elia was opvallend, aangezien hij al sinds 17 december 2010 niet meer had gescoord in competitieverband. Namens Werder was de 27-voudig Oranje-international alleen nog maar trefzeker geweest in de strijd om de DFB-Pokal. De Doppelpack van Elia leverde echter geen zege op, want Adam Hlousek bepaalde de eindstand in de zeventigste minuut op 3-3.

Door het gelijkspel heeft Werder Bremen tien punten uit zeven duels, waardoor het de zevende plaats deelt met FC Augsburg. 1. FC Nürnberg heeft nu vijf punten en staat vijftiende.