Rummenigge loopt al vooruit op nieuw contract Robben

Reacties

Karl-Heinz Rummenigge gaat ervan uit dat Arjen Robben op korte termijn zijn contract met Bayern München verlengt. Dat zei de bestuursvoorzitter van Der Rekordmeister na afloop van de gewonnen winterkraker tegen RB Leipzig (3-0).

Rummenigge loopt al vooruit op nieuw contract Robben

Robben is met Bayern al enige tijd in gesprek over het openbreken van zijn eind dit seizoen aflopende verbintenis. Begin deze maand meldde Rummenigge al dat de 32-jarige aanvaller na afloop van de eerste seizoenshelft pas definitief wilde overgaan tot verlenging. Eerst wilde de vleugelspits, die al sinds 2009 voor Der Rekordmeister uitkomt, tot de winterstop fit blijven.

Nu dat doel is bereikt, staat niets een positieve afronding van de gesprekken meer in de weg. 'Ik denk dat we het in januari als een voldongen feit kunnen melden', zei Rummenigge tegen Bild. 'We zijn zeer optimistisch gestemd. Beide kanten willen, de vooruitzichten zijn goed.' De gesprekken met vader Hans Robben, tevens zijn zaakwaarnemer, zouden in een vergevorderd stadium zijn.

Eind november liet Robben senior in gesprek met Kicker nog weten dat het voornaamste punt van discussie de looptijd van het nieuwe contract is. Bayern geeft spelers van boven de dertig over het algemeen geen meerjarige verbintenissen. Zo tekende Franck Ribéry (33) onlangs voor één jaar bij tot medio 2018. In het geval van Robben biedt een prestatieclausule mogelijk uitkomst.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.