Bayern verlengt contract met 'garantie voor succes' Ribéry

Reacties

Franck Ribéry heeft zijn contract met Bayern München met één seizoen verlengd tot medio 2018. De oude verbintenis van de 33-jarige Franse dribbelaar liep halverwege 2017 af.

Bayern verlengt contract met 'garantie voor succes' Ribéry

'Zes Duitse titels, vijf bekerzeges, de Champions League-winst; de grootste successen die Bayern de laatste seizoenen heeft behaald zijn voor een groot deel aan de naam 'Franck Ribéry' verbonden', aldus Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de clubsite. 'We zijn daarom blij dat hij zijn contract heeft verlengd.'

Ribéry is al sinds 2007 verbonden aan Bayern, dat hem overnam van Olympique Marseille. 'Deze club en de stad München zijn mijn Heimat geworden', zegt de buitenspeler. 'Hopelijk kunnen we in de komende anderhalf jaar nog veel successen vieren.' De andere helft van het 'Robbery'-duo, Arjen Robben, is eveneens in het bezit van een aflopend contract met Bayern. Met hem wordt ook gesproken, meldde Rummenigge.

Minicrisis
Ribéry en Robben waren zaterdag invaller in het thuisduel met Bayer Leverkusen (2-1), waarin Bayern de eerste zege sinds de uitwedstrijd tegen PSV op 1 november boekte. Trainer Ancelotti was vooral blij dat Der Rekordmeister de minicrisis achter zich liet. 'Dit is een erg belangrijke overwinning voor ons', aldus Ancelotti. 'Het was een lastige wedstrijd, omdat we in een moeilijke fase zitten en Leverkusen een sterke ploeg is.'

Het spel van Bayern was dan ook nog niet om over naar huis te schrijven. Ancelotti was vooral blij dat zijn ploeg de minicrisis achter zich liet. 'Soms speelden we goed, dan weer hadden we problemen. Maar soms is een wedstrijd winnen belangrijker dan een goede wedstrijd spelen. Ik weet zeker dat we ons spel snel weer zullen verbeteren', aldus de Italiaan op de clubwebsite. Bayern staat tweede op drie punten van RB Leipzig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.