Looptijd een struikelblok nieuw contract Robben

Reacties

De toekomst van Arjen Robben blijft nog ongewis. De duur van het nieuwe contract van Bayern München is een van de discussiepunten.

Looptijd een struikelblok nieuw contract Robben

'We zijn nog steeds in gesprek', zegt Hans Robben in Kicker over de lopende onderhandelingen. Het huidige contract van de aanvaller loopt komende zomer af. De looptijd van de nieuwe verbintenis is een van de struikelblokken, zo erkent de vader van de Oranje-international. 'Ja, daarover zijn we ook in gesprek.'

Bij Bayern is het beleid om spelers van de leeftijd van Robben (32) geen nieuw meerjarig contract aan te bieden. Dat bleek ook bij Franck Ribéry, wiens verbintenis tot medio 2018 werd verlengd. Maar Robben senior legt dat naast zich neer. 'Wat met anderen gebeurt, interesseert me niet. Het gaat mij alleen om Arjen.'  

De fysieke kwetsbaarheid van de Oranje-international speelt ook een rol voor Bayern. 'Als Arjen fit is, kan hij nog steeds het verschil maken. Want wij weten allemaal wat hij kan', aldus Robben senior.

Mogelijk biedt een prestatiecontract voor een jaar met een automatische verlenging bij een aantal duels een aanvaardbare oplossing voor beide partijen. In 2011 deed Bayern een dergelijk voorstel aan Miroslav Klose, die echter koos voor een avontuur bij Lazio. De Duitse spits zwaaide afgelopen zomer af bij de Romeinse club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.