Bayern zet stuntclub Leipzig hardhandig op zijn plaats

Reacties

RB Leipzig is een illusie armer na de topper tegen Bayern München, dat winterkampioen werd. In eigen huis rekende de titelhouder in de Bundesliga woensdagavond eenvoudig af met de sensatie van de Duitse competitie: 3-0.

Bayern zet stuntclub Leipzig hardhandig op zijn plaats

Tot de veertiende speelronde van de Bundesliga verloor Leipzig niet. Enkele weken stond de promovendus zelfs bovenaan. Op indrukwekkende wijze deed de ploeg van coach Ralph Hasenhüttl een gooi naar de macht in het Duitse voetbal. Het was in München waar Leipzig van de roze wolk donderde.

De rolverdeling was zoals die normaal gesproken verwacht mag worden bij een duel tussen de kampioen en een promovendus. Bayern had Arjen Robben na lichte klachten weer terug als basisspeler en startte voortvarend in eigen huis. In de zeventiende minuut was het via Thiago Alcántara al raak voor de thuisploeg. De middenvelder werkte de bal eenvoudig binnen nadat Robert Lewandowski tegen de paal had geschoten uit een voorzet van Philipp Lahm.

Bayern zat in een zetel en deelde al snel een volgende tik uit aan de concurrent. Dit keer was het Xabi Alonso die toesloeg met een tegendraadse schuiver na slordig balverlies van Naby Keïta op eigen helft. Douglas Costa had daarvoor al de paal geraakt. Als de goal van Alonso nog niet de Vorentscheidung was, dan zorgde Emil Forsberg daar na een halfuur wel voor een doldwaze tackle. De Zweed werkte Lahm van achteren met gestrekt been naar de grond bij een counter van Bayern. De wedstrijd was beslist.

Vanaf de strafschopstip maakte Lewandowski er vlak voor rust 3-0 van en in de tweede helft kreeg Bayern nog mogelijkheden om verder uit te lopen. Carlo Ancelotti had Robben direct na rust al naar de kant gehaald ten faveure van Franck Ribéry. Met name Lewandowski verzuimde Leipzig meer pijn te doen, al ontbrak bij Bayern de urgentie om er echt een monsterzege van te maken. Die bleef dan ook uit.

Door de 3-0 zege heeft Bayern de kloof met Leipzig wel geslagen. Het verschil tussen de koploper en de nummer twee van de Bundesliga bedraagt drie punten. Bayern kan een aardige tijd van de zege genieten. Op 20 januari begint voor de topclub de tweede seizoenshelft officieel met een competitiewedstrijd tegen Freiburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.