Rugkwetsuur houdt Gündogan rest van jaar aan de kant

Borussia Dortmund kan dit kalenderjaar geen beroep meer doen op Ilkay Gündogan. De controlerende middenvelder kampt nog altijd met rugklachten en moet zijn rentree in ieder geval uitstellen tot de tweede seizoenhelft.

Rugkwetsuur houdt Gündogan rest van jaar aan de kant

'Ik hoop dat ik in het nieuwe jaar weer inzetbaar ben', aldus Gündogan, die direct liet weten dat het WK van volgend jaar in Brazilië niet in gevaar zal komen. De technisch vaardige middenvelder speelde tot dusver acht interlands namens Duitsland.

Dat zijn rentree pas plaats vindt in 2014 is teleurstellend. De 23-jarige Duitser met Turkse roots was op de goede weg terug en hervatte twee weken geleden al de looptraining. Ook Dortmund-trainer Jürgen Klopp was optimistisch dat hij op zeer korte termijn weer kon beschikken over Gündogan.

Dit seizoen kwam Gündogan pas één keer in actie in de Bundesliga. Sinds augustus kampt hij met een ontstoken zenuw in het onderste deel van zijn rug. Zonder de inbreng van Gündogan bezet Dortmund na elf speelronden de tweede plaats in de Duitse competitie. De achterstand op koploper Bayern München bedraagt één punt.

In de Champions League wacht Borussia Dortmund, vorig seizoen nog verliezend finalist, woensdagavond het thuisduel met Arsenal. Twee weken geleden gingen de Duitsers in Londen verrassend met een 1-2 zege aan de haal. In het kampioenenbal kwam Gündogan door zijn rugblessure dit seizoen in het geheel nog niet in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen