Dortmund bevestigt tegen Stuttgart rol van uitdager Bayern

Borussia Dortmund heeft er met een 6-1 overwinning op VfB Stuttgart voor gezorgd dat Bundesliga-koploper Bayern München zaterdag op bezoek bij 1899 Hoffenheim opnieuw geen fouten mag maken. Spits Robert Lewandowski maakte zijn eerste hattrick van het seizoen.

Dortmund was tussen de tweede en de zevende speelronde lijstaanvoerder in Duitsland, maar moest Bayern na een 2-0 nederlaag op bezoek bij Borussia Mönchengladbach voor laten gaan. Vrijdagavond liet de ploeg van trainer Jürgen Klopp echter zien dat die uitglijder een incident was en gaf Bayern het signaal dat de titelstrijd geen uitgemaakte zaak is.

Stuttgart kwam na dertien minuten immers op een verrassende voorsprong, toen Karim Haggui uit een corner van Alexandru Maxim de score opende. BVB gaf echter geen krimp, want nog geen tien minuten later was duidelijk wie in de Signal Iduna Park de sterkste van de twee was.

Nuri Sahin (links) en Sokratis Papastathopoulos (rechts) zorgden ervoor dat de voorsprong van VfB Stuttgart nog geen zes minuten stand hield.

Zes minuten na de 1-0 van Haggui knikte de vogelvrije Sokratis Papastathopoulos uit een hoekschop van Nuri Sahin de gelijkmaker binnen, waarna Marco Reus nauwelijks drie minuten later voor een voorsprong zorgde. Daarna zou de zesde zege in zes thuisduels niet meer in gevaar komen.

Want na rust liet Dortmund nog maar eens zien een serieuze uitdager voor Bayern te zijn in de strijd om de landstitel. De landskampioen van 2011 en 2012 liep dankzij een loepzuivere hattrick van de door Bayern begeerde Lewandowski (op bovenste foto rechts) uit naar de vierde overwinning van dit seizoen met een verschil van vier treffers.

Dat de Poolse spits in een tijdbestek van achttien minuten de score optilde naar 5-1, symboliseerde het machtsvertoon van Dortmund in de tweede helft. Negen minuten voor tijd zorgde Pierre-Emerick Aubameyang met zijn zevende goal van het seizoen ook nog voor een passend slotakkoord. Dortmund is daardoor koploper en zal hopen dat Bayern zaterdag geen voorbeeld neemt aan de ruime zege op Die Schwaben.