Klopp blijft tot 2018 bij Dortmund: 'Perfecte plek voor mij'

Borussia Dortmund en trainer Jürgen Klopp zijn nog lang niet op elkaar uitgekeken. Club en trainer zijn een nieuw contract tot medio 2018 overeengekomen.

Klopp blijft tot 2018 bij Dortmund: 'Perfecte plek voor mij'

Het betekent dat Klopp, die sinds 2008 trainer is bij Die Borussen, normaal gesproken een decennium aan dienstjaren gaat volmaken bij Dortmund. Aan het einde van dit seizoen wordt Klopp (46) al de langst dienende trainer aller tijden van de club. Dat is op dit moment Otmar Hitzfeld, die tussen 1991 en 1997 aan het roer stond in Westfalen.

De oude verbintenis van Klopp stamde uit 2012 en liep nog tot 2016. De trainer stond in de belangstelling van diverse buitenlandse topclubs, maar kwam geen moment in de verleiding zijn geliefde Dortmund te verlaten. 'De belangstelling streelde me, maar ik ben niet iemand die de behoefte heeft om te kijken of het gras elders groener is', legt de 46-jarige trainer uit.

'Het is in het leven belangrijk dat je op het juiste moment op de juiste plaats bent en Dortmund is voor mij de perfecte plaats', gaat Klopp verder. 'Ik lig nu tot 2018 vast en tot die tijd hoeft geen enkele club me te bellen.'

Michael Zorc, sportief manager van Dortmund, is erg blij met het behoud van Klopp. 'Hij is een vitaal onderdeel van ons succes. Voor de continuïteit van onze club is het erg belangrijk dat we hem langer hebben kunnen binden.'

Klopp, die tussen 2001 en 2008 trainer van FSV Mainz was, werd met Dortmund twee keer kampioen en bereikte vorig seizoen de Champions League-finale, waarin Bayern München te sterk bleek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen