Routiniers Terry en Drogba brengen titel Chelsea dichterbij

Chelsea heeft op bezoek bij Leicester City een zwaarbevochten overwinning geboekt: 1-3. De ploeg van manager José Mourinho kan zich daardoor zondag voor de vijfde keer in de clubhistorie tot landskampioen kronen.

Afgelopen zondag nam Chelsea een punt mee op bezoek bij Arsenal (0-0), dat met tien verliespunten meer de grootste concurrent is in de Premier League. Tijdens het uitduel met Leicester maakte de Londense club opnieuw weinig indruk, maar dankzij twee ervaren rotten liep het geen puntenverlies op in het King Power Stadium.

Op slag van rust zorgde Marc Albrighton voor de verrassende voorsprong van The Foxes. Hij tikte bij de tweede paal simpel binnen omdat César Azpilicueta uitgleed. De tweede helft was nog geen drie minuten oud toen Chelsea de stand weer gelijk trok. Op aangeven van Branislav Ivanovic tikte Didier Drogba binnen.

Elf minuten voor tijd werd het 1-2. Doelman Kasper Schmeichel redde uitstekend op een kopbal van Gary Cahill, maar de rebound was een prooi voor John Terry. De verdediger was net als Drogba ook belangrijk voor Chelsea tijdens de kampioenschappen in 2005 en 2006.

Het slotakkoord was voor Ramires, die met een harde knal de eindstand bepaalde op 1-3. Chelsea - waar doelman Thibaut Courtois uit voorzorg aan de kant werd gehouden na een hoofdblessure - heeft daardoor nu tachtig punten uit 34 duels. Dertien meer dan Manchester City en Arsenal. Een thuiszege op Crystal Palace is zondag genoeg voor de landstitel voor de Londense club.

De overwinning van Chelsea is ook goed nieuws voor Dick Advocaat, die als manager van Sunderland strijdt tegen degradatie. Leicester City bezet de veilige zeventiende plaats in de Premier League, maar de club heeft met een wedstrijd meer gespeeld slechts één punt meer dan Sunderland.