Chelsea slaat tegen Arsenal laatste aanval op titel af

Chelsea kan het kampioensfeest gaan plannen. In een onderling gevecht kon Arsenal de spanning in de Premier League niet terugbrengen: 0-0.

Voor rust was scheidsrechter Michael Oliver de meest besproken man in het Emirates Stadium. In de openingsfase kon Chelsea-manager José Mourinho in zijn optreden de bevestiging zien van zijn theorie dat zijn elftal steeds benadeeld wordt door de arbitrage. Arsenal-doelman David Ospina stuitte namelijk gelegenheidsspits Oscar in kansrijke positie, waardoor Hector Bellerín de bal van de lijn kon halen. Ondanks de woedende reactie van Chelsea volgde geen strafschop.

Ook een protest van Cesc Fabregas (foto), die over het been ging bij Santi Cazorla, wuifde Oliver weg. Hij gaf de spelmaker van Chelsea zelfs geel vanwege een vermeende schwalbe. Ook Arsenal claimde voor rust tevergeefs een penalty. Chelsea-verdediger Gary Cahill kreeg de bal tegen zijn uitgestoken arm, maar ook daar zag Oliver geen strafschop in.

Kansen waren er ondertussen nauwelijks in de Londense derby. Arsenal kon geen gaten vinden in de hechte defensie van Chelsea, waar John Terry zich ontpopte tot uitblinker. De bezoekers hadden zelfs de grootste mogelijkheid, maar Ramires miste in kansrijke positie. Ook met een gelijkspel nemen The Blues echter een voorschot op de titel.

Chelsea heeft namelijk tien punten meer dan achtervolgers Arsenal en Manchester City, dat bovendien een duel meer speelde. Slechts bij een zege van The Gunners had het mogelijk nog spannend kunnen worden aan kop van de Premier League. Na dertien onderlinge duels heeft Arsenal-coach Arsène Wenger zijn rivaal Mourinho nog steeds niet verslagen (G6, V7).