Rossi mikt op bekerfinale en WK na hervatting training

Reacties

Giuseppe Rossi kan mogelijk nog voor het WK in actie komen. Goed nieuws voor Fiorentina en Italië, aangezien begin januari werd gevreesd dat de aanvaller pas in de loop van volgend seizoen zijn rentree zou maken.

Rossi mikt op bekerfinale en WK na hervatting training

Op 5 januari ging het mis voor Rossi tijdens het thuisduel met Livorno (1-0 winst). De nu 27-jarige aanvaller liep een knieblessure op en gevreesd werd voor het ergste. Eerder hield een kruisbandblessure hem anderhalf jaar aan de kant, maar de schade bleek dit keer minder. Een operatie was zelfs niet nodig, maar of Rossi tijdig fit zou zijn voor deelname aan het WK was lang onduidelijk.

Cesare Prandelli liet weten geduldig te blijven. 'We wachten, waar nodig, tot de allerlaatste minuut op hem. Zonder twijfel', aldus de bondscoach van Italië, die eerder had aangegeven in Mario Balotelli en Rossi de gedroomde voorhoede te zien voor komende zomer in Brazilië. 'Ik kan hem alleen maar aanraden niks te overhaasten. Een speler van zijn kaliber kan zelfs op de allerlaatste dag nog op de spelerslijst gezet worden.'

Maar nadat Rossi vorige week de groepstraining al had hervat, deed hij dinsdag volledig mee. Waar het voor zijn ploeggenoten van Fiorentina eerder nog verboden was te tackelen, trainde de aanvaller nu mee zonder restricties. Rossi richt zich op de finale van het toernooi om de Coppa Italia. Op 3 mei is Napoli de tegenstander in Stadio Olimpico in Rome.

Rossi was op het moment dat hij de blessure opliep met veertien doelpunten uit achttien duels de topscorer van de Serie A. De in Amerika geboren spits kwam in januari 2013 over van het Spaanse Villarreal. Rossi was in 29 interlands voor Italië goed voor zeven treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.