Opluchting bij Rossi: geen nieuwe kruisbandblessure

Reacties

Giuseppe Rossi (26) heeft een beschadiging aan de binnenband van zijn rechterknie opgelopen. Dat bleek uit de eerste tests, die de aanvaller van Fiorentina maandag onderging.

Opluchting bij Rossi: geen nieuwe kruisbandblessure

Dat is een opluchting voor de club en de speler. Eerder werd gevreesd voor een ernstige kruisblandblessure. Zo'n blessure hield Rossi in 2011 al anderhalf jaar aan de kant. De eerste tests sloten die kwetsuur uit. Over de herstelperiode van de aanvaller werden nog geen uitspraken gedaan, maar die zal zo'n drie maanden bedragen.

In het duel met Livorno (1-0 winst) moest Rossi het veld na 69 minuten verlaten met een knieblessure na een wilde charge van Leandro Rinaudo, die slechts een gele kaart kreeg. Fiorentina-trainer Vincenzo Montella was geïrriteerd: 'De overtreding leek mij opzettelijk, bovendien heeft de speler in kwestie na afloop niet eens de moeite genomen om zijn excuses aan te bieden.' De verdediger van Livorno wil wel degelijk zijn excuses aanbieden, zo vertelde hij. 'Ik zal de komende dagen sorry zeggen. En ik hoop dat zijn blessure niet al te ernstig is.'

Rossi doet voor zijn behandeling weer een beroep op de Amerikaanse dokter Steadham die hem opereerde na zijn kwetsuur in 2011. Hij zal de knie nader bekijken, de schade evalueren en een prognose stellen.

Rossi is met veertien doelpunten uit achttien duels de topscorer van de Serie A. De in Amerika geboren spits kwam in januari 2013 over het Spaanse Villarreal. Rossi was in 29 interlands voor Italië goed voor zeven treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.