Prandelli: 'We wachten desnoods tot laatste minuut op Rossi'

Reacties

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli heeft nog maar eens aangegeven hoe belangrijk Giuseppe Rossi voor hem is. Fiorentina en Italië kregen goed nieuws uit de Verenigde Staten, waar specialist Richard Steadman na uitgebreide tests liet weten dat de spits niet onder het mes hoeft. Sterker nog, over twee maanden kan de aanvaller mogelijk zijn rentree maken waardoor zijn deelname aan het WK niet langer onzeker is.

Prandelli: 'We wachten desnoods tot laatste minuut op Rossi'

'En dat is geweldig nieuws', aldus Prandelli in de Italiaanse pers. 'We wachten, waar nodig, tot de allerlaatste minuut op hem. Zonder twijfel. Ik kan hem alleen maar aanraden niks te overhaasten. Een speler van zijn kaliber kan zelfs op de allerlaatste dag nog op de spelerslijst gezet worden.'

Prandelli liet in het verleden al weten dat Rossi wat hem betreft samen met Mario Balotelli het ideale aanvalsduo van Italië is. Begin januari liep Rossi zijn blessure op tijdens het thuisduel met Livorno (1-0 winst) en direct werd gevreesd voor het ergste. Een kruisbandblessure hield Rossi drie jaar geleden al anderhalf jaar aan de kant, maar de eerste tests sloten die kwetsuur uit. Toch reisde hij af voor een onderzoek van Steadman.

Die gaf aan dat de blessure meevalt. 'Ik ben opgelucht. Nu ga ik zo hard als ik kan werken aan mijn herstel', reageerde Rossi zelf ook al. De revalidatie duurt twee maanden, waarna de aanvaller opnieuw voor controle moet naar Steadman.

Rossi is met veertien treffers voorlopig nog topscorer van de Serie A. De in Amerika geboren spits kwam begin 2013 over van Villarreal. Rossi was in 29 interlands voor Italië goed voor zeven goals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.