Roos wil Nederlands hoofdstuk aan carrière toevoegen

Reacties

Kelle Roos heeft geen spijt gehad van zijn Engelse avontuur, maar wil zich wel nog eens laten zien in het Nederlandse betaalde voetbal. De 29-jarige doelman van Derby County speelde nog nooit een officiële wedstrijd op het hoogste niveau voor een profclub uit eigen land.

Roos wil Nederlands hoofdstuk aan carrière toevoegen
© Pro Shots

Roos komt uit het Brabantse dorpje Rijkevoort en speelde in de jeugdopleiding van PSV, waarna hij even actief was bij Willem II en NEC. Als 21-jarige koos hij acht jaar geleden voor het avontuur. Na huurperiodes bij Rotherham United, AFC Wimbledon, Bristol Rovers, Port Vale en Plymouth Argyle werd de voormalige jeugdinternational eerste doelman bij Derby County. Met dank aan Frank Lampard, die hem in het seizoen 2018/19 de kans gaf. Drie seizoenen later heeft Roos een aflopend contract bij de Championship-club.

Zijn contractsituatie maakt de vraag die hij al vaak kreeg weer actueel: wil hij zich nog een keer als keeper tonen in Nederland? 'Ik hoop dat het ooit gebeurt, maar het kan op twee manieren. Dat ik me in Engeland nog tot een ander niveau ontwikkel en dat ik richting het einde van mijn carrière naar Nederland ga. Of dat er een mooie club uit Nederland op mijn pad komt waarbij ik het gevoel heb dat ik een goede stap kan maken', reageert Roos.

Het volledige interview met de doelman is te lezen in de nieuwe VI en op VI PRO. Het gaat onder meer over de charme van het Engelse voetbal. 'Leeds is zo rauw als het maar kan zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.