Rooney wacht mega-uitdaging: 'Zou de beste prestatie uit mijn loopbaan zijn'

Reacties

Sinds Wayne Rooney begin dit jaar het stokje bij Derby County overnam van Phillip Cocu gebeurde er veel bij de Engelse club. Nu wacht de 36-jarige manager een enorme uitdaging. Strijden tegen degradatie is al moeilijk genoeg, maar in het geval van Derby County is het extra lastig.

Rooney wacht mega-uitdaging: 'Zou de beste prestatie uit mijn loopbaan zijn'
© Pro Shots

De financiële problemen bij Derby County kregen de afgelopen maanden gevolgen. De club staat onder curatele, mag nauwelijks transfers doen en kreeg tot twee keer toe een puntenstraf. Daardoor staat de formatie van Rooney na vier zeges en tien gelijke spelen niet op 22, maar op slechts één punt. De afstand tot de veilige 21ste plek in het Championship is twintig punten.

Rooney is bezig met zijn UEFA Pro-opleiding, zodat hij ooit in de Premier League aan de slag kan. 'Maar bij die opleiding word je niet voorbereid op de dingen die je meemaakt bij Derby', vertelde Rooney in gesprek met ESPN. 'Maar luister, dit is wat het is en ik moet er maar mee omgaan.' Volgens Engelse media heeft Derby een schuld van bijna honderd miljoen euro.

Het feit dat Derby voorlopig alleen huurdeals en contracten van een half jaar mag afsluiten noemde Rooney 'niet ideaal'. 'Als je manager wordt, wil je het liefst dat alles perfect gaat. Maar we weten dat dat in het voetbal vaak niet zo is. Ik heb veel dingen op me af gekregen. Op het veld moeten we gewoon ons ding doen en de spelers geven alles. Ik heb altijd het gevoel gehad dat je ergens van kan leren, zolang je het maar op een eerlijke manier doet.'

Rooney weet ook dat het een heel zware kluif wordt om in het Championship te blijven. 'Maar als we niet geloven in handhaving, kunnen we net zo goed naar huis gaan. In het voetbal gebeuren vreemde dingen. Als wij de fans in negentig minuten hoop kunnen geven, dan gaan we ervoor. Maar de ranglijst liegt niet. Ik denk dat we in februari of maart een beter beeld hebben van onze kansen. Als we erin blijven, zou dat de grootste prestatie uit mijn loopbaan zijn. Maar er is nog een lange weg te gaan.'

Championship

Stand Championship 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
20
Birmingham City
46
11
14
21
50-75
-25
47
21
Reading
46
13
8
25
54-87
-33
41
22
Peterborough United
46
9
10
27
43-87
-44
37
23
Derby County
46
14
13
19
45-53
-8
34
24
Barnsley
46
6
12
28
33-73
-40
30
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Derby County
Meer over Derby County
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.