Rooney wil tegen Schotten knokken voor 'bragging rights'

Reacties

Hoewel het duel tussen Schotland en Engeland van dinsdagavond slechts een oefenduel is, verwacht de Engelse aanvoerder Wayne Rooney alles behalve een gezapig potje.

Rooney wil tegen Schotten knokken voor 'bragging rights'

De beide rivalen treffen elkaar in Glasgow voor een vriendschappelijk duel, maar volgens Rooney staat er wel degelijk iets op het spel. 'Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar voor mij is dit een geweldige wedstrijd. We willen winnen, de bragging rights staan op het spel.' Rooney bedoelt daarmee dat het land dat het oefenduel verliest, dat nog lang zal moeten aanhoren. Dat is overigens niet de enige reden dat Rooney veel zin heeft in de clash.

'Ik ben opgegroeid met David Moyes en Sir Alex Ferguson', verwijst hij naar het feit dat hij vrijwel uitsluitend werkte met Schotse clubcoaches. Moyes liet de aanvaller als zestienjarig ventje debuteren bij Everton, nadat Rooney was overgestapt naar Manchester United kreeg hij te maken met Ferguson, waarna Moyes het daar van de levende legende overnam. Na diens ontslag diende Rooney een paar wedstrijden onder de Welshman Ryan Giggs en dat was pas de eerste keer dat hij een niet-Schotse clubtrainer trof.

'Vooral met Sir Alex maakte ik regelmatig grappen over Engeland en Schotland, maar die discussies won ik altijd', lachte Rooney. 'Ik heb er in ieder geval heel veel zin in. Het wordt niet zomaar een oefenpotje, je hebt met Engeland nou eenmaal van die wedstrijden die je gewoon móét winnen. De sfeer op Celtic Park zal fantastisch zijn. Ik zal vooraf tegen een paar van de jongere gasten zeggen: Luister, je zal met aardig wat vijandelijkheid ontvangen worden. Probeer je daarvan af te sluiten, relax en speel je eigen wedstrijd.'

Vogts
Overigens verklapte ex-bondscoach Berti Vogts van Schotland eerder nog dat hij jaren geleden had geprobeerd om de piepjonge Rooney over te halen om voor de Schotse ploeg te spelen. 'Ik kwam erachter dat zijn grootmoeder Schots bloed had', verklaarde de Duitser. 'Toen ik daarover met Rooney in gesprek ging riep hij: "Nee, nee. Het spijt me, maar ik ben Engelsman". Oké, sorry dan', sloot Vogts af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.