Groep E: Rooney wijst Engeland de weg in jubileumduel

Reacties

Wayne Rooney en Danny Welbeck hebben Engeland langs Slovenië geleid (3-1). Engeland blijft daardoor zonder puntenverlies in de kwalificatiereeks.

Groep E: Rooney wijst Engeland de weg in jubileumduel

Engeland – Slovenië 3-1
Al voor de aftrap waren bij Engeland alle ogen gericht op Wayne Rooney. De aanvoerder van de Three Lions speelde zijn honderdste interland en ontving daarvoor uit handen van Sir Bobby Charlton een gouden pet. Met die mijlpaal voegde Rooney zich bij een illuster clubje, waar slechts acht andere spelers toe behoren.

Op Wembley tegen Slovenië dreigde in de 58ste minuut een deceptie in het jubileumduel van Rooney, toen Jordan Henderson een vrije trap over zijn eigen doelman Joe Hart in het doel kopte. Binnen een minuut stelde Rooney hoogstpersoonlijk orde op zaken. Hij versierde een strafschop en schoot deze zelf binnen: 1-1.

Sir Bobby Charlton geeft Wayne Rooney een 'gouden cap' voor zijn honderdste interland.
Sir Bobby Charlton geeft Wayne Rooney een 'gouden cap' voor zijn honderdste interland.

Vervolgens hielp Danny Welbeck Engeland aan de overwinning. Hij bracht zijn team met een fortuinlijke treffer op voorsprong en schoot vervolgens na een mooie combinatie met Raheem Sterling ook de 3-1 tegen de touwen. Voor de 23-jarige Engelsman was het alweer zijn vijfde doelpunt in de kwalificatiereeks, waarmee hij topscorer is.

Na vier wedstrijden heeft Engeland het maximale aantal van twaalf punten. Achtervolgers Slovenië en Litouwen hebben zes punten minder, waardoor de ploeg van bondscoach Roy Hodgson, die Nathaniel Clyne liet debuteren tegen Slovenië, reeds een flinke stap heeft gezet richting kwalificatie voor het EK.

San Marino - Estland 0-0
San Marino heeft voor het eerst in zijn historie een punt gepakt in een EK-kwalificatiereeks. Het dwergstaatje hield Estland op een doelpuntloos gelijkspel. In het kader van de WK-kwalificatie speelde San Marino al twee keer eerder gelijk. In 1993 werd het 0-0 tegen Turkije en in 2001 sleepte het een 1-1 gelijkspel uit het vuur bij Letland. Met het punt tegen Estland beëindigde San Marino een reeks van 61 (!) opeenvolgende nederlagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.