Rooney deelt tik uit, Schweini houdt vertrouwen in Van Gaal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Rooney deelt tik uit, Schweini houdt vertrouwen in Van Gaal

Wayne Rooney is een grootheid in Engeland als topscorer aller tijden van het nationale elftal. WWE-ster Wade Barret was tijdens een worstelevenement echter niet onder de indruk van de aanwezigheid van de aanvaller van Manchester United en lokte hem voor een volle zaal uit met enkele prikkelende uitspraken. Rooney, die de show bezocht met Darren Fletcher, Ryan Giggs en zijn eigen zesjarige zoontje, liet zich niet kennen en tikte de boomlange worstelaar naar de grond.  Uiteraard bleek het ingestudeerd.

'Het gaat niet om de maanden oktober en november, maar om mei. Dan worden de prijzen verdeeld.'
• Rooney's ploeggenoot Bastian Schweinsteiger deelt geen tikken, maar complimenten uit. De Duitser is ervan overtuigd dat Louis van Gaal ook als manager van Manchester United prijzen gaat pakken. Schweini spreekt uit ervaring, want de middenvelder maakte de Nederlander al eerder mee bij Bayern München. 'In München duurde het ook even voordat het hele team begreep hoe hij precies wilde spelen. Maar aan het eind van het seizoen wonnen we de landstitel en de beker en bereikten we de Champions League-finale.' (ESPN)

'We willen onze grote Italiaanse achterban aanspreken en dit lijkt ons daarvoor de meest geschikte manier.'
• De sekswebsite Pornhub zou zijn naam graag aan een Italiaanse profclub verbinden. Het Canadese bedrijf sponsorde in het verleden al eens universiteitsvoetbalploeg Rutherford Raiders, maar werd daar in de ban gedaan door het schoolbestuur. Vicevoorzitter Corey Price bevestigt tegenover La Gazzetta dello Sport dat het bedrijf zich nu via het Italiaanse voetbal op de Italiaanse markt wil storten.

'Als je uitgefloten wordt en je weet dat je onder een vergrootglas ligt bij het publiek, speel je niet je eigen spel. Uitfluiten helpt niet.'
• De PSV-aanhang trakteerde Luciano Narsingh en Adam Maher op een fluitconcert toen het duo door trainer Phillip Cocu naar de kant werd gehaald in het thuisduel met FC Utrecht. Ervaringsdeskundige Anthony Lurling, zelf veelvuldig uitgefloten door de Feyenoord-aanhang wegens een akkefietje met Bonaventure Kalou in zijn tijd als SC Heerenveen-speler, geeft de Eindhovenaren advies. 'Als je deze spelers nog een beetje van waarde wil zien voor je club, stop dan met fluiten.' (Omroep Brabant)

'Ik geloof in uitbreiding van het WK. Dat baseer ik op de ervaringen die we nu al hebben met het EK.'
Gianni Infantino is een voorstander van een wereldkampioenschap met veertig deelnemers. Dat stelt de secretaris-generaal van de UEFA, tevens kandidaat-opvolger van FIFA-voorzitter Sepp Blatter, in The Guardian. Hij spreekt van 'een nieuwe dynamiek', met landen die zich nog niet eerder plaatsten. Dat Nederland er dit keer niet bij zal zijn, scharen we dan ook maar onder de nieuwe dynamiek.

• Om op de hoogte te blijven van alle luchtballonnetjes van Infantino moeten we het sociale medium Twitter vanaf nu scherp in de gaten houden. De Italiaan is namelijk sinds dinsdag actief als @Gianni_2016.

'Er is bij Paris Saint-Germain maar één leider.'
Zlatan Ibrahimovic is er trots op dat hij aan de wieg stond van de stormachtige ontwikkeling van de Parijse profclub, waar hij sinds 2012 onder contract staat, maar als de Zweed praat over leiderschap is het duidelijk dat hij het maar over één man heeft. Niet over zijn trainer Laurent Blanc, niet over clubeigenaar Nasser Al-Khelaifi, nee, hij doelt op zichzelf. 'Natuurlijk.'

'Een prima gesprek tussen twee volwassen mannen. Het is inmiddels uitgesproken.'
Ajax-trainer Frank de Boer gaf in Het Parool een van de redenen prijs waarom hij John Heitinga dit seizoen voornamelijk nog als bankzitter gebruikt: de verdediger was in zijn ogen meer snelheid verloren dan hij had gedacht. Dit stuitte de 31-jarige ex-international tegen de borst. Een gesprek met de hoofdcoach haalde maandag de kou uit de lucht, bevestigt zijn zaakwaarnemer Rob Jansen aan het Algemeen Dagblad.

• Al weken circuleerden er op het wereldwijde web ontwerpen van het vermeende tricot dat regerend wereldkampioen Duitsland zou gaan dragen op het EK 2016. Maandag kwam er een eind aan alle discussie en werd het officiële tenue voor het toernooi in Frankrijk in Berlijn gepresenteerd. Degelijk, maar daarom niet minder fraai.

'Natuurlijk ben ik een Feyenoorder. Ik zit hier al vanaf de F'jes.'
Tonny Vilhena mocht in De Klassieker, net als in het bekerduel met Ajax, weer eens in de basis starten bij Feyenoord. De twintigjarige middenvelder toonde zich een aanjager en een uiterst bruikbare speler voor de Rotterdammers. NOS-verslaggever Joep Schreuder probeerde hem na afloop een uitspraak over zijn aflopende contract te ontlokken, maar slaagde daar niet in. 'Daar wil ik het liever niet over hebben.'

'Ik ben zelf kleurenblind, dus mijn vrouw helpt me altijd mijn outfit uit te kiezen.'
In Amsterdam werd maandag de prijs uitgereikt voor de Fashion Player 2015. Colin Kazim-Richards verscheen in een oranje-getinte trui, maar had hier zelf weinig weet van. De prijs voor de best geklede voetballer ging overigens naar Kazim-Richards' ploeggenoot Eljero Elia.

'Ik vind niet dat voetballers te veel bezig zijn met hun uiterlijk.'
De eretitel voor Elia wordt toegekend in een tijd waarin de hoofddeksel van Memphis Depay - zoals hij die ook maandag op had - haast meer stof doet opwaaien dan zijn prestaties op het veld. Er ontstaat een landelijke discussie als de vleugelaanvaller zich met een excentrieke sjaal om meldt bij het Nederlands elftal, maar Gregory van der Wiel ziet geen kwaad in dat nieuwe fenomeen. 'Dat is ieders eigen mening.'

'Als me morgen wordt gezegd: "Tot ziens en bedankt", kan ik niet beloven dat ik niet nog uitkijk naar een nieuwe club. Maar, zonder daarover te twijfelen, zal ik niet meer in Engeland aan het werk gaan.'
Al is Arsène Wenger (66) al AOW-gerechtigd, de Franse manager van Arsenal denkt nog altijd niet aan stoppen. En dat valt te begrijpen, want zijn aanpak blijkt nog altijd te werken. Dinsdag viel hij voor de vijftiende keer in zijn loopbaan in de prijzen als Manager van de Maand. (L'Equipe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.