Rood Van Dijk geseponeerd, League Cup-finale niet in gevaar

Reacties

De rode kaart die Virgil van Dijk in het bekerduel tussen Celtic en Dundee United (1-1) kreeg, blijft zonder gevolgen. De Schotse voetbalbond heeft de prent geseponeerd. De verdediger mag zondag zodoende gewoon spelen in de finale van de League Cup.

Rood Van Dijk geseponeerd, League Cup-finale niet in gevaar

In de elfde minuut kreeg Van Dijk het aan de stok met tegenstander Calum Butcher. Scheidsrechter Craig Thomson stuurde naast de Nederlander gek genoeg niet Butcher, maar diens ploeggenoot Paul Paton met rood van het veld. Door die persoonsverwisseling werd al eerder duidelijk dat zowel Paton als Butcher de dans zou ontspringen.

De Schotse FA heeft donderdag bepaald dat ook Van Dijk niet gestraft wordt, waardoor hij zondag gewoon kan spelen in de League Cup-finale. Saillant genoeg is ook dan Dundee United de tegenstander. Beide ploegen treffen elkaar vervolgens volgende week woensdag in de replay van het bekerduel, terwijl drie dagen later de competitiewedstrijd tussen beide ploegen op het programma staat.

Het was voor de tweede keer in korte tijd dat Van Dijk voortijdig naar de kant werd gestuurd. Op 26 februari kreeg hij in het Europa League-duel met Internazionale (1-0 nederlaag) twee keer geel. De directe rode kaart tegen Dundee United blijft echter dus zonder gevolgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.