Celtic-manager Deila: 'Van Dijk kreeg rood voor niets'

Reacties

Virgil van Dijk incasseerde zondag voor de vierde keer in zijn loopbaan een rode kaart. De 23-jarige verdediger moest in de bekerwedstrijd van Celtic tegen Dundee United (1-1) al na tien minuten van het veld, maar manager Ronny Deila vond dat onterecht.

Celtic-manager Deila: 'Van Dijk kreeg rood voor niets'

Scheidsrechter Craig Thomson stuurde Van Dijk weg omdat hij zou hebben nagetrapt, maar Deila was het daar niet mee eens. 'Ik heb wat beelden bekeken in de kleedkamer, daarop was het moeilijk te zien wat er precies gebeurde. Virgil zei dat iemand zijn benen vasthield. Er werd wat heen en weer getrapt om los te komen van elkaar, maar er gebeurde eigenlijk niets.'

Desondanks heeft Van Dijk in zijn carrière alweer vier rode kaarten verzameld. Als speler van FC Groningen moest hij op 20 april 2013 voortijdig van het veld tegen ADO Den Haag (2-1), afgelopen seizoen kwam daar een rode prent tegen Aberdeen (1-2) bij. Dit seizoen moest Van Dijk inrukken met twee gele kaarten tegen Internazionale (0-1). Zondag volgde de al dan niet terechte reprimande van Thomson.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.