Ronaldo scherpt eigen duizelingwekkende CL-record aan

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft zijn eigen record in de Champions League aangescherpt. Door zijn twee goals tegen APOEL komt zijn doelpuntentotaal dit kalenderjaar in de Champions League op het duizelingwekkende aantal van achttien. Twee meer dan zijn eigen record van vorig jaar. 

Ronaldo scherpt eigen duizelingwekkende CL-record aan

In dit Champions League-seizoen staat Ronaldo al op acht doelpunten uit vijf wedstrijden en in de knock out-fase van vorig seizoen was hij ook al goed voor tien goals. In totaal heeft Ronaldo nu 113 keer gescoord in het miljardenbal. Cijfers die in schril contrast staan met zijn prestaties in dit LaLiga seizoen. In de Spaanse competitie staat de teller na acht wedstrijden nog altijd maar op één doelpunt. 

Ook Ronaldo's aanvalspartner Karim Benzema deed met twee goals weer eens van zich spreken. Real Madrid-coach Zinédine Zidane was na afloop van de wedstrijd dan ook lovend over zijn aanvallers. 'We weten dat Ronaldo en Benzema goede spelers zijn en dat ze vroeg of laat wel zouden gaan scoren. In een seizoen heb je altijd lastige momenten, maar we hebben altijd geweten dat zij weer beter zouden gaan draaien.'

Ook Benzema zelf was gelukkig na de winstpartij en zijn twee doelpunten. 'Aanvallen draait niet altijd om scoren. Als ik mijn team kan helpen door goed te bewegen en veel te passen, dan doe ik dat. Vandaag was ik gelukkig met twee goals, dat is wat ik kan en dat wil ik nu blijven doen.' 

Assists
Ronaldo leverde ook een assist op Karim Benzema. Het was alweer zijn 38ste beslissende eindpass op het hoogste Europese niveau, waarmee hij zijn voorsprong op Ryan Giggs (34) verder uitbreidde. Lionel Messi maakt de topdrie compleet. Hij is goed voor 33 assists in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.