Ronaldo met langverwachte hattrick cruciaal voor Real

Real Madrid kende zaterdag lang moeite met Deportivo Alavés, maar won uiteindelijk met overtuigende cijfers: 1-4. Cristiano Ronaldo had met een hattrick een doorslaggevende rol bij de koploper uit de Primera División.

Real startte bepaald niet lekker. Theo Hernández zette na zeven minuten voor en nadat Raphaël Varane de bal miste, scoorde de Braziliaan Deyverson voor Alavés. De thuisploeg genoot tien minuten van de voorsprong, want Real kwam vanaf elf meter op gelijke hoogte. Deyverson was nu de schlemiel omdat hij na een vrije trap van Gareth Bale de bal duidelijk raakte met zijn arm. Ronaldo benutte de penalty. De aanvaller vierde de treffer uitbundig en snoerde zijn criticasters de mond. De aanvaller scoorde dit seizoen pas twee keer in La Liga.

Alavés liet zich niet intimideren door Real en bleef aanvallen, waardoor het een open duel was. De bezoekers kregen ietwat hulp van de tegenstander om op voorsprong te komen. Ronaldo, die de bal kreeg van Karim Benzema, haalde uit. Zijn schot werd van richting veranderd door verdediger Zouhair Feddal en bleef zo buiten het bereik van doelman Fernando Pacheco.

Na rust had Real moeite om de voorsprong te vergroten, waardoor Alavés hoop bleef houden op een punt. Ronaldo kreeg een grote kans op een doelpunt toen de bal na 79 minuten weer op de stip ging. Daniel Torres beging een overtreding, maar Ronaldo stuitte deze keer op Pacheco. Uiteindelijk zorgde invaller Álvaro Morata voor de 1-3 door Pacheco te verrassen met een lobje. Ronaldo bepaalde de eindstand door na een individuele actie voor zijn derde treffer van de wedstrijd te zorgen. Het betekende zijn eerste hattrick in de competitie sinds 5 maart tegen Celta de Vigo.

Real is nog altijd ongeslagen in de Primera División en gaat met 24 punten aan kop. Nummer twee Sevilla liet eerder op de zaterdag punten liggen bij Sporting Gijón.