Real Madrid legt jeugdexponent Vázquez lange tijd vast

Reacties

Lucas Vázquez heeft zijn toekomst verbonden aan Real Madrid. De Spanjaard, die de jeugdopleiding van De Koninklijke doorliep, heeft een contract getekend tot de zomer van 2021.

Real Madrid legt jeugdexponent Vázquez lange tijd vast

Met het vastleggen van Vázquez speelt Real in op de transferban, die de club gedurende het kalenderjaar 2017 weerhoudt van het aantrekken van nieuwe spelers. Sinds het vetrek van Jesé naar Paris Saint-Germain afgelopen zomer is Vázquez samen met Álvaro Morata de naaste belager van het succesvolle aanvalstrio BBC (Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo). In totaal kwam hij dit seizoen evengoed al elf keer in actie voor de Madrilenen, met name als invaller, maar ook een keer als basisspeler.

Vázquez is bij het Spaanse nationale elftal inmiddels ook een vaste waarde. De rechtsbuiten zat bij de EK-selectie en speelde in de achtste finale tegen Italië twintig minuten mee. Het langer vastleggen van de aanvaller zal bij de supporters van Real Madrid in ieder geval in goede aarde vallen. Vázquez is één van de weinige spelers uit de selectie van trainer Zinedine Zidane die uit de eigen jeugdopleiding afkomstig is.

'Lucas doet het altijd goed als hij erin komt', loofde Zidane zijn buitenspeler op de clubsite na afloop van het duel met Athletic de Bilbao afgelopen zondag (2-1). 'Hij zal dit seizoen zeker nog in de basis beginnen, maar dat is niet altijd makkelijk', doelt de trainer op het feit dat Vázquez één van de meest begenadigde aanvalstrio's ter wereld voor zich heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.