Ronaldo gooit in aanloop naar CL-kraker olie op het vuur

Cristiano Ronaldo kijkt uit naar het Champions League-treffen van woensdag met zijn oude ploeg Manchester United. De Portugees geeft toe het in Engeland beter naar zijn zin gehad te hebben dan nu bij Real Madrid.

Ronaldo gooit in aanloop naar CL-kraker olie op het vuur

Tussen 2003 en 2009 verdiende Ronaldo zijn brood bij United, dat hem voor 94 (!) miljoen euro verkocht aan de Madrilenen. 'Ik heb bij United alles gewonnen, dat was een fantastisch gedeelte van mijn leven', vertelt Ronaldo in de Engelse media.

'Om als achttienjarige bij zo'n club te mogen zijn, dat is fantastisch', gaat Ronaldo verder. 'Toen speelde ik met spelers die ik alleen nog maar op televisie had gezien. Misschien was dat wel waarom ik het zo naar mijn zin had. Ik zeg ook niet dat ik het nu niet naar mijn zin heb bij Real, maar ik ben nu volwassener. Ik ben geen dromer meer.'

Over de doelstelling voor het duel van woensdag is Ronaldo kraakhelder. 'Wij willen winnen. We willen Real de tiende zege in de Europa Cup I (nu Champions League, red.) bezorgen. Dit is het ultieme. Ik wil daaraan mijn steentje bijdragen.'

Overigens is het nog onzeker of Xabi Alonso van de partij is woensdag in Santiago Bernabéu. Hij kampt sinds vorige week zaterdag nog met een liesblessure en liet zaterdag al verstek gaan tegen Sevilla (4-1) en de daarvoor midweeks afgewerkte interland van Spanje tegen Uruguay (3-1). Verdediger Raphaël Varane is wel weer hersteld van zijn fysieke ongemakken. De verwachting is dat ook Alonso maandag zal proberen de groepstraining af te werken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen