Ronaldo voert weer show op, rode kaart voor Maduro

Dankzij een hattrick van Cristiano Ronaldo heeft Real Madrid een simpele overwinning geboekt op Sevilla. De Portugees was met zijn drie doelpunten en een assist de grote man van de wedstrijd (4-1).

Sevilla, met Hedwiges Maduro in de basis, had niets te zeggen in Madrid. De Koninklijke was heer en meester op het veld en maakte gebruik van de kansen die het kreeg. Na achttien minuten brak Karim Benzema de ban voor Real Madrid. Ronaldo haalde de achterlijn en gaf een lage voorzet, waarna doelman Beto mistastte. Via een gelukje kwam de bal zodoende bij Benzema, die geen moeite had te scoren.

Nog geen tien minuten later verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Ronaldo had een knappe actie (schaar) in huis tegen Maduro. Vervolgens schoot hij van grote afstand met zijn zwakkere linkerbeen hard en verwoestend in de verre hoek.

Na rust hoopte Sevilla-trainer Unai Emery er weer een wedstrijd van te maken, maar hij werd al in de eerste minuut van de tweede helft teleurgesteld door zijn eigen defensie. Bij een doorgekopte bal stond iedereen te slapen en lette Ronaldo wel op, waarna hij simpel afrondde.

Daarna liet Ronaldo zich nog één keer zien. De Portugees leidde zelf een counter in door bij de eigen zestien de bal van Maduro te ontfutselen en op volle snelheid richting het doel van Sevilla te rennen. Vervolgens zette hij de combinatie op met Benzema en vervolmaakte hij zijn hattrick met een intikker van dichtbij. Het betekende zijn 24ste seizoenstreffer. Manu del Moral bezorgde Sevilla in de slotfase nog een eretreffer.

José Mourinho besloot Ronaldo kort na zijn derde goal naar de kant te halen met het oog op de Champions League-wedstrijd met Manchester United van woensdag. Ondanks dat het gespeeld was kwamen beide ploegen niet ongeschonden uit de strijd. Na een uur kreeg Gonzalo Higuaín zijn tweede gele kaart, terwijl Maduro tien minuten voor tijd kon inrukken na twee keer geel.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.