Ronaldo fit voor stadsderby tegen Atlético

Reacties

Cristiano Ronaldo is klaar voor de stadsderby van zaterdag tegen Atlético Madrid. De aanvaller van Real Madrid kampte de laatste weken met knieklachten, maar is volgens zijn trainer Carlo Ancelotti gewoon inzetbaar.

Ronaldo fit voor stadsderby tegen Atlético

De terugkeer van de Portugees is een mooie opsteker voor De Koninklijke. Ronaldo - die ook niet in actie kwam voor Portugal tijdens de interlandweken - miste eerder het competitieduel met Real Sociedad, dat met 4-2 te sterk was voor de Madrilenen.

'Er zijn geen problemen meer. Cristiano is in perfecte conditie', liet Ancelotti weten tijdens de persconferentie. De Italiaan spaarde zijn uitblinker bewust met het oog op de derby van zaterdag. 'Wij hebben ervoor gekozen hem even rust te gunnen. Ronaldo heeft deze week goed kunnen trainen en er is geen sprake van een blijvende blessure.'

Ondanks zijn kwetsuur begon Ronaldo het seizoen uitstekend. In zijn 250ste officiële duel voor Real Madrid maakte hij alweer zijn 255ste treffer. Córdoba werd met 2-0 verslagen mede dankzij een treffer van de Portugees. Tegen Atlético kan Ronaldo voor de twaalfde keer op rij trefzeker zijn in eigen huis. In de voorgaande elf competitiewedstrijden in Estadio Santiago Bernabéu wist hij steeds het net te vinden.

Dames
Met de terugkeer van zijn sterspeler kan Ancelotti beschikken over zijn gedroomde voorhoede met Gareth Bale, Karim Benzema en Ronaldo, al beseft de ervaren coach wel dat met name Ronaldo het zwaar kankrijgen. 'Atlético speelt keihard, dat weten we. Maar Atlético is niet gewelddadig. Voetbal is een sport voor mannen en niet voor dames', aldus Ancelotti. Om alvast in de stemming te komen voor de derby.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.