Cristiano Ronaldo voor 250ste keer in het shirt van Real

Reacties

Cristiano Ronaldo werkt vanavond met Real Madrid de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen af. De Portugese superster staat tegen Córdoba (aftrap 20.00 uur) voor de 250ste keer op het veld in het shirt van De Koninklijke.

Cristiano Ronaldo voor 250ste keer in het shirt van Real

Na 249 officiële duels voor Real Madrid staat Cristiano Ronaldo op het waanzinnige aantal van 254 treffers en 76 assists. Sinds het seizoen 2011/12 - zijn derde jaargang in dienst van de Madrilenen - ligt het doelpuntenmoyenne van de aanvaller op meer dan één doelpunt per duel.

Het optreden tegen het gepromoveerde Córdoba van maandagavond wordt voor Cristiano Ronaldo zijn 166ste duel in La Liga. De Portugees speelde namens Real verder 26 bekerduels, 51 Champions League-wedstrijden, zes duels om de Spaanse Super Cup en één om de Europese Super Cup.

Cristiano Ronaldo stond als speler van Real in zijn 249 wedstrijden tegenover 47 verschillende tegenstanders. Córdoba wordt nummer 48. Van alle clubs waartegen de Portugees in actie kwam, hield alleen het Kroatische Dinamo Zagreb hem van scoren af (op 14 september 2011 in de groepsfase van de Champions League, 1-0 zege voor Real).

Cristiano Ronaldo begon het seizoen sterk met twee treffers in de strijd om de Europese Super Cup tegen Sevilla (2-0 zege), maar kwam daarna in de twee duels om de Spaanse Super Cup met Atlético Madrid vanwege knieklachten tot twee optredens van elk 45 minuten (géén goals).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.