Ancelotti: 'Ronaldo krijgt rust met het oog op Atlético'

Reacties

Cristiano Ronaldo ontbreekt zondag als Real Madrid op bezoek gaat bij Real Sociedad. De fysieke ongemakken houden de Portugese superster aan de kant, al erkent trainer Carlo Ancelotti dat de vedette waar nodig wel had kunnen spelen.

Ancelotti: 'Ronaldo krijgt rust met het oog op Atlético'

Ronaldo ontbrak vrijdag ook al in de selectie van de nationale ploeg, waar de medische staf hem niet fit bevond. Het EK-kwalificatieduel van 7 september tegen Albanië laat hij schieten vanwege de aanhoudende (lichte) klachten.

Door het missen van de interland en het ontbreken tegen Sociedad kan Ronaldo zich in alle rust richten op de kraker tegen rivaal en stadgenoot Atlético, dat op 13 september naar Santiago Bernabéu komt.

Ancelotti bevestigde dat de afwezigheid van Ronaldo te maken heeft met de reprise van de Champions League-finale. 'Hij is in principe in goede conditie, maar we geven er de voorkeur aan om hem rust te gunnen met het oog op de wedstrijd tegen Atlético.'

Zo blijft de schimmigheid rond het blessureleed van Ronaldo, die vorig seizoen al met knieklachten kampte. Ook tijdens het WK leek hij daar hinder van te ondervinden. Dit seizoen had Ronaldo het ook al te stellen met hamstringklachten. Volgens de officiële lezing, die van Real, is dat de blessure die hem dit seizoen al problemen bezorgde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.