Fitte Cristiano Ronaldo hervat in Cardiff jacht op goals

Reacties

Dinsdagavond staan Real Madrid en Sevilla in Cardiff tegenover elkaar in de strijd om de Europese Super Cup. Voor Cristiano Ronaldo vormt het Spaanse onderonsje het startsein voor een vervolg van zijn jacht op doelpunten én records.

Fitte Cristiano Ronaldo hervat in Cardiff jacht op goals

Vorig seizoen was er voor Cristiano Ronaldo eentje om niet snel te vergeten. Met 62 doelpunten in 57 wedstrijden voor Real Madrid én de Portugese nationale ploeg was hij de meest productieve speler op de Europese velden. Bovendien had hij met zeventien treffers een groot aandeel in de felbegeerde winst van de Champions League.

Toch had het seizoen 2013/14 ook zijn mindere kanten voor de Portugese superster. Aan het eind van de slopende jaargang kampte de aanvaller regelmatig met knieklachten. Mede daardoor verscheen hij niet topfit aan de aftrap van het WK in Brazilië, dat voor Portugal resulteerde in een grote deceptie en een razendsnelle uitschakeling in de groepsfase.

Nu, 47 dagen na zijn laatste wedstrijd (de 2-1 zege op het WK tegen Ghana), is Cristiano Ronaldo weer fris in het hoofd en fysiek klaar voor een nieuwe voetbaljaargang, zijn zesde in het shirt van De Koninklijke. Volgens Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti zijn alle fysieke problemen uit het vorige seizoen definitief verleden tijd.

Cristiano Ronaldo tijdens de WK-wedstrijd tegen Ghana.
Cristiano Ronaldo tijdens de WK-wedstrijd tegen Ghana.

'Cristiano voelt zich uitstekend, hij is fysiek prima in orde en heeft er alles aan gedaan om in de wedstrijd tegen Sevilla maximaal te kunnen presteren. Van de onzekerheid over zijn fitheid in de slotfase van het vorige seizoen is geen sprake meer', aldus de Italiaanse oefenmeester.

Primeur lonkt
Cristiano Ronaldo kan in Cardiff voor het eerst in zijn loopbaan de Europese Super Cup winnen. De aanvaller had in 2008 al de kans de prijs met Manchester United te winnen, maar hij moest de strijd met het Zenit Sint-Petersburg van Dick Advocaat destijds missen omdat hij nog herstelde van een blessure. Bovendien verloren de Engelsen de finale tegen de Russische winnaar van de Europa League met 2-1.

Het duel met Sevilla wordt het 247ste officiële duel van de Portugees in dienst van Real Madrid. Na 246 eerdere optredens staat er het waanzinnige aantal van 252 doelpunten achter zijn naam. We moeten niet raar op kijken wanneer er aan het einde van deze jaargang gewoon weer veertig of vijftig treffers aan zijn totaal zijn toegevoegd.

Het lijkt nog te vroeg om nu al fanatiek af te tellen naar het ultieme clubrecord van Raúl (323 goals voor De Koninklijke), maar feit is wel dat Cristiano de komende maanden weer flink zal stijgen op allerlei clubinterne topscorerslijstjes van de Spaanse grootmacht.

Dinsdagavond kan hij al een vervolg geven aan de jacht op een record van Raúl, die met zeventig goals de meest productieve speler in internationale duels is. De teller voor Cristiano Ronaldo staat momenteel op 52 goals in 51 wedstrijden, allemaal gemaakt in de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.