Ron Jans legt nieuw fundament bij Heerenveen

SC Heerenveen is nog niet klaar op de transfermarkt na het aantrekken van Heracles Almelo-spits Bas Dost. De ploeg, komend seizoen onder leiding van Ron Jans, zoekt nog verdere versterkingen. Bovendien kregen enkele spelers te horen dat ze naar een nieuwe club mogen uitkijken.

Ron Jans legt nieuw fundament bij Heerenveen

De nieuwe coach Ron Jans heeft laten weten aan de clubleiding dat hij de ploeg wil versterken met een linker centrale verdediger, een linksback, een middenvelder en een vleugelspits. 'De prioriteit ligt bij de verdedigers', vertelt directeur Yme Kuiper aan Voetbal International. 'In de voorbereiding gaan er wellicht nog spelers weg, misschien moeten we dan nog andere posities invullen.'

De van FC Brno gehuurde doelman Martin Lejsal heeft te horen gekregen dat zijn toekomst niet ligt in het Abe Lenstra Stadion. De 27-jarige Tsjechische keeper werd gehaald om de geblesseerden Kenny Steppe en Brian Vandenbussche te vervangen, maar moest zelf lang afhaken vanwege een schouderblessure. Pavel Wojciechowski koos er zelf voor zijn contract niet te verlengen. De twintigjarige Poolse aanvaller zag een jaar rijpen bij FC Emmen niet zitten en is op zoek naar een nieuwe werkgever.

Goran Popov heeft nog een verbintenis tot medio 2012, maar zal niet worden tegengehouden mocht een andere club interesse hebben in de Macedonische linksback. Eerder kregen Michael Dingsdag, Paulo Henrique, Gerald Sibon, Arnór Smárason en Henk Timmer het bericht dat hun aflopende verbintenis niet verlengd zal worden. SC Heerenveen nam tevens afscheid van de van Anderlecht gehuurde Hernán Losada.

Jans wil wel Tarik Elyounoussi een kans geven. De 22-jarige Noorse aanvaller kwam in 2008, maar slaagde er niet in zich te ontpoppen tot een vaste waarde. De tweede seizoenshelft verhuurde SC Heerenveen hem aan Lilleström.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen