Heerenveen rondt komst Lejsal en Losada af

SC Heerenveen heeft twee spelers aan de selectie toegevoegd. Martin Lejsal en Hernán Losada komen de Friese rangen op huurbasis versterken.

Heerenveen rondt komst Lejsal en Losada af

Lejsal is de gewenste nieuwe doelman. De 26-jarige Tsjech is afkomstig van 1. FC Brno. Bij SC Heerenveen moet hij Kenny Steppe vervangen, die zes weken aan de kant staat met een gebroken middenhandsbeentje. Vrijdag tegen Roda JC (0-0) verdedigde Brian Vandenbussche het doel, maar hij kreeg al eerder te horen dat hij mag vertrekken.

Lejsal deed eerder buitenlandse ervaring op in Italië, waar hij voor Reggina en Venezia uitkwam. De afgelopen drieënhalf jaar stond hij 73 keer onder de lat bij 1. FC Brno.

Losada komt op huurbasis over van Anderlecht, waar hij tijdens het afgelopen seizoen genoegen moest nemen met een marginale rol. De 27-jarige middenvelder begon slechts acht keer in de basis bij Paars-Wit en kwam dertien keer als invaller binnen de lijnen.

De Argentijn kende vóór zijn transfer naar Anderlecht een sterke periode bij Germinal Beerschot. Voor die club scoorde hij in twee jaar tijd 14 keer in 52 competitiewedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen