Dost tekent bij SC Heerenveen voor vijf seizoenen

Bas Dost verruilt Heracles Almelo voor SC Heerenveen. De 20-jarige aanvaller bereikte vrijdag overeenstemming met de Friezen over een vijfjarige verbintenis. Heerenveen betaalt ongeveer twee miljoen euro voor Dost.

Dost tekent bij SC Heerenveen voor vijf seizoenen

De overgang van Dost komt niet als een verrassing. Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit maakte zondag bekend dat de clubs er onderling al uit waren. Alleen de aanvaller zelf moest nog tot een akkoord komen met zijn nieuwe club.

Algemeen directeur van Heerenveen, Yme Kuiper, is blij met de aankoop. 'Dost is een echte spits die past in de speelwijze die Ron Jans (de nieuwe trainer van de Friezen, red.) voor ogen staat. Hij is zowel over de grond als door de lucht aanspeelbaar', vertelt hij tegen Voetbal International.

Dost, die twee seizoenen geleden de overstap van FC Emmen naar Heracles maakte, sprak al eerder met zijn nieuwe trainer. De Heracles-spits is de eerste aankoop van de coach die de gevoelige overstap van FC Groningen naar Heerenveen maakt.

Dost was dit seizoen, samen met collega-spits Everton, clubtopscorer bij Heracles met veertien treffers. De aanvaller moet overigens nog wel medisch gekeurd worden in Friesland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen