Romero: 'Eerlijke en open Van Gaal heel belangrijk voor me'

Reacties

Doelman Sergio Romero krijgt bij Manchester United te maken met Louis van Gaal als baas, net als in het verleden bij AZ. De Argentijn is vol lof over de Nederlander.

Romero: 'Eerlijke en open Van Gaal heel belangrijk voor me'

Romero kwam in 2007 naar Alkmaar, waar hij twee jaar zou samenwerken met Van Gaal. In die periode maakte de oefenmeester behoorlijk indruk op de keeper. 'Hij is een geweldige manager, het type baas dat ervoor zorgt dat je op je gemak bent', is Romero op de website van zijn nieuwe club lovend. Hij kreeg al snel het vertrouwen van Van Gaal.

'Vanaf het moment dat hij me onder de lat zette, zei hij me dat ik een belangrijke schakel in zijn elftal zou worden. Het was een belangrijke periode voor me, omdat mijn carrière een vlucht nam vanaf het moment dat ik onder hem ging werken. Hij is enorm belangrijk geweest in mijn leven en heeft me geholpen toen ik in Nederland kwam.'

Romero had namelijk wel even nodig om zich aan te passen. 'Ik sprak namelijk helemaal geen Nederlands en Engels, maar Van Gaal sprak Spaans.' Met dank aan de trainer voelde de 62-voudige Argentijns international zich snel thuis bij AZ. 'Het is een eerlijke, open man die zijn spelers helpt en geruststelt. Daarnaast geeft hij oprecht om alle spelers en stafleden', sluit hij zijn lofzang op Van Gaal af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.