Van Gaal wil af van Valdés: 'Hij past niet in filosofie United'

Reacties

Manchester United wil een half jaar na de komst van Victor Valdés al af van de Spaanse doelman. Dat heeft manager Louis van Gaal woensdag laten weten tijdens een persconferentie in Seattle.

Van Gaal wil af van Valdés: 'Hij past niet in filosofie United'

'Victor weigerde te spelen bij de reserves en past niet in de filosofie van de club, dus er is geen plaats voor hem bij Manchester United', zijn de harde woorden van Van Gaal in Amerika, waar United op tournee is. De Spanjaard heeft een contract tot medio 2016 op Old Trafford, maar is dus hard op weg naar de uitgang.

Valdés debuteerde in het seizoen 2002/03 onder leiding van Van Gaal bij Barcelona, de club waar hij jarenlang succesvol was. Afgelopen maandag maakte Manchester United de spelersgroep bekend die met de club afreizen naar de Verenigde Staten, met Valdés als meest opvallende afwezige.

Maar ook de toekomst van zijn landgenoot David de Gea is hoogst onzeker. De eerste doelman wordt steevast in verband gebracht met Real Madrid, waardoor United mogelijk in een kort tijdbestek twee keepers dreigt kwijt te raken. Mocht De Gea vertrekken is Sergio Romero volgens diverse Italiaanse media in beeld bij de Engelse topclub. De 28-jarige Argentijns international is transfervrij en werkte in het verleden met Van Gaal samen bij AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.