Van Gaal dolblij met Schneiderlin en Schweinsteiger

Reacties

Manager Louis van Gaal kan tot zijn genoegen twee extra spelers meenemen op trainingskamp naar de VS. Bastian Schweinsteiger en Morgan Schneiderlin werden maandag gepresenteerd bij Manchester United.

Van Gaal dolblij met Schneiderlin en Schweinsteiger

'Morgan is een zeer getalenteerde speler met veel energie en voetballend vermogen', omschrijft Van Gaal de van Southampton overgekomen middenvelder op de clubsite. 'Ik ben blij dat we in staat zijn geweest om deze deal te voltooien voordat de tour naar de Verenigde Staten begint. Dat trainingskamp zal zeer belangrijk zijn in onze voorbereiding op het nieuwe seizoen.'

Schneiderlin zelf twijfelde geen moment om over te stappen naar de topclub. 'Toen ik hoorde over de interesse van United, was het voor mij een makkelijke beslissing. Ik heb genoten van zeven mooie jaren bij Southampton. Maar om nu deze grote club aan nieuwe successen te helpen, was een kans die ik niet kon laten liggen.'

Met Schweinsteiger begroet Van Gaal een oude bekende in Manchester. 'Bastian is de ultieme prof. Er bestaat geen enkele twijfel over zijn talent en zijn vermogen om wedstrijden te regisseren. Hij brengt een schat aan ervaring mee en is een uitstekende aanvulling op onze ploeg', roemt hij de aanvoerder van Duitsland, waarmee hij al samenwerkte bij Bayern München.

Manchester United begint deze week aan zijn tour in de de VS, waar het meedoet aan de International Champions Cup. Daar staan wedstrijden tegen Club América, San Jose Earthquakes, Barcelona en Paris Saint-Germain op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.