'Schneiderlin ondergaat keuring bij Manchester United'

Reacties

In het kielzog van Bastian Schweinsteiger is ook Morgan Schneiderlin zondagavond gearriveerd in Manchester om zijn medische keuring te ondergaan. Verschillende Engelse media, waaronder de BBC, melden dat Southampton een bod van 35 miljoen euro van Manchester United heeft geaccepteerd.

'Schneiderlin ondergaat keuring bij Manchester United'

United maakte zaterdag zelf al bekend dat Schweinsteiger voor circa achttien miljoen euro overkomt van Bayern München, maar over Schneiderlin heeft de club van Louis van Gaal nog met geen woord gerept. Desondanks is ook de Franse middenvelder gesignaleerd op Carrington, het trainingscomplex van The Red Devils, om zijn transfer af te ronden.

De nummer vier van Engeland heeft haast gemaakt met zijn komst, omdat de selectie van Van Gaal maandag vertrekt voor de oefentrip door de Verenigde Staten. Behalve de twee middenvelders zijn ook de andere twee aankopen, de van PSV overgenomen Memphis Depay en de van Torino overgekomen Matteo Darmian, dan van de partij.

Schneiderlin moet Van Gaal net als Schweinsteiger meer opties op het middenveld geven. Afgelopen seizoen bleek dat United in die linie te veel afhankelijk was van de impulsen van de blessuregevoelige Michael Carrick. Schneiderlin groeide sinds hij in 2008 van Strasbourg overstapte naar Southampton gestaag uit tot spelbepalende speler.

Door zijn transfer raakt Feyenoord Jordy Clasie waarschijnlijk kwijt aan de club van manager Ronald Koeman. De Oranje-international bleef zondag aan de kant tijdens het oefenduel van de Rotterdammers met Fortuna Düsseldorf, omdat er sprake was van concrete interesse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.