Koeman: 'Clasie mogelijke vervanger Schneiderlin'

Reacties

Southampton-manager Ronald Koeman ziet in Feyenoorder Jordy Clasie de potentiële opvolger van Morgan Schneiderlin, die naar Manchester United dreigt te vertrekken.

Koeman: 'Clasie mogelijke vervanger Schneiderlin'

Dat Koeman gecharmeerd is van Clasie is al langer bekend en in gesprek met The Guardian heeft de Nederlander opnieuw zijn belangstelling voor Clasie uitgesproken. 'Hij is een goede, jonge speler en international van het Nederlands elftal. In mijn ogen is hij klaar voor een stap hogerop', zei Koeman over Clasie, die hij tussen 2011 en 2014 onder zijn hoede had bij Feyenoord.

'Hij kan zijn kwaliteiten gaan tonen in een competitie die groter is dan de Eredivisie. Clasie ontwikkelt zich ook als leider. Als Morgan Schneiderlin vertrekt, hebben we een vervanger nodig. Clasie is een van de kandidaten die op ons lijstje staat', vervolgde Koeman.

Clasie heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ook zelf graag een nieuwe stap wil maken. De controleur werd ook al in verband gebracht met Manchester United, maar de club van Louis van Gaal lijkt met Schneiderlin voor een ander type te opteren. Maar vanwege de belangstelling van Koeman hoeft Clasie, wiens contract tot 2018 doorloopt, dus niet te wanhopen.

De 24-jarige middenvelder kan in Southampton het contingent oude bekenden uit de Eredivisie verder doen groeien. Koeman beschikt namelijk al over Maarten Stekelenburg, Maya Yoshida, Dusan Tadic en Graziano Pellè.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.