Roma dankt zege aan Salah en El Shaarawy

AS Roma heeft het gat met de topdrie van de Serie A verkleind tot een punt dankzij een 2-0 zege op Sassuolo. De goals kwamen op naam van Stephan El Shaarawy en Mohamed Salah.

Roma kwam al in de elfde minuut op voorsprong in Reggio Emilia. Salah sneed naar binnen en krulde de bal vanaf achttien meter in de verre hoek. Maicon verknoeide even later een kans op de 0-2, terwijl Nicola Sansone namens Sassuolo had kunnen scoren.

Domenico Berardi maakte in de tweede helft bijna een identieke goal als die van Salah. Die kans stond symbool voor het overwicht van de thuisploeg, maar Roma verweerde zich kranig en gaf amper ruimte weg.

Drie minuten voor tijd leek Sassuolo toch langszij te komen. Berardi miste echter een strafschop die was gegeven na een overtreding van Radja Nainggolan, die daarvoor rood (zijn tweede gele kaart) had gekregen. Roma maakte er vervolgens na een scherpe counter zelfs nog 0-2 van. De goal kwam op naam van El Shaarawy, die daarmee zijn tweede doelpunt in twee duels maakte voor de Giallorossi sinds zijn komst van AC Milan.

Roma neemt door de zege plek vier over van Internazionale, dat wel een duel minder speelde. Het gat met koploper Napoli bedraagt twaalf verliespunten. Sassuolo staat zevende.