Rodrigues kent droomdebuut voor Galatasaray

Reacties

Garry Rodrigues heeft bij zijn debuut voor Galatasaray direct zijn toegevoegde waarde getoond. De Rotterdammer stond aan de basis van de enige treffer tegen Konyaspor (0-1).

Rodrigues kent droomdebuut voor Galatasaray

Galatasaray had 2016 afgesloten met een pijnlijke 3-2 bekernederlaag tegen Tuzlaspor. Trainer Jan Olde Riekerink zag zijn ploeg het nieuwe jaar wel positief beginnen. Konyaspor werd op eigen veld op een nederlaag getrakteerd (0-1).

Met Wesley Sneijder en Nigel de Jong in de basis kon Galatasaray in de eerste helft het verschil nog niet maken. Rodrigues, die in de winterstop de overstap naar Istanbul maakte, mocht in de rust zijn trainingspak uittrekken. De Rotterdammer betaalde het vertrouwen snel terug.

Koud vijf minuten in het veld stond hij met een scherpe voorzet aan de basis van de openingstreffer van Galatasaray. Sabri Sarioglu stuitte aanvankelijk op keeper Serkin Kirintili, maar had meer succes in de rebound.

Na de rode kaart voor Ali Camdali was het verzet van Konyaspor gebroken. Met een man meer slaagde Gala er niet in de marge te vergroten ondanks pogingen van onder anderen De Jong en Rodrigues. Galatasaray is door de nipte overwinning ten koste van Besiktas naar de tweede plaats geklommen.

Istanbulspor Basaksehir-trainer Abdullah Avci wilde ondanks de status van koploper bij de hervatting van het seizoen nog niets weten van de titel. Maar zijn ploeg bevestigde zaterdag tegen Kayserispor wel zijn status met een overtuigende 5-0 overwinning. Mehmet Batdal, Emre Belözoglu, Edin Visca, Miladin Stevanovic en Cengiz Ünder namen de goals voor hun rekening voor Basaksehir.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.