Rodrigues in de zevende hemel met transfer naar Galatasaray

Reacties

Garry Rodrigues is dolblij met zijn overgang naar Galatasaray. De 26-jarige vleugelspeler kon maandag na het doorstaan van de medische keuring definitief toosten op de transfer.

Rodrigues in de zevende hemel met transfer naar Galatasaray

'Dit is voor mij een droom die uitkomt. Een beloning voor al het harde werken', vertelt de van PAOK Saloniki overgekomen Rodrigues in gesprek met VI.

De international van Kaapverdië, die in Rotterdam het levenslicht zag, stond sinds 2015 onder contract bij de Griekse club. Daarvoor voerde zijn loopbaan hem langs het Bulgaarse Levski Sofia en het Spaanse Elche. Rodrigues maakte zijn enige minuten in het Nederlandse betaalde voetbal tijdens het seizoen 2012/13 in de Jupiler League voor FC Dordrecht.

De transfer kwam relatief snel tot stand. 'Galatasaray heeft zich twee weken geleden gemeld en werd al snel concreet, maar PAOK wilde me niet laten gaan. Na onderhandelingen zijn ze uiteindelijk op een bedrag van vier miljoen uitgekomen.'

Sneijder en De Jong
Rodrigues, die een verbintenis tot medio 2021 met Galatasaray signeerde, stond meteen open voor een avontuur bij de UEFA Cup-winnaar van 2000. 'Ik was gelijk verkocht toen ik van de interesse hoorde. Ik was echt in de zevende hemel. Mijn aankomst op het vliegveld in Istanbul was een gekkenhuis. Er stonden iets van dertig journalisten en een grote groep supporters. Dat was echt fantastisch.'

Bij Galatasaray gaat Rodrigues samenwerken met Wesley Sneijder en Nigel de Jong. 'Grote spelers waar ik alleen maar van kan leren', laat Rodrigues weten. De club van coach Jan Olde Riekerink, die na zestien speelrondes de derde plaats bezet in de Turkse Süper Lig, vervolgt de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Konyaspor, een duel waarin Rodrigues kan debuteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.