Rodgers en Pulis verkozen tot Managers van het Jaar

Reacties

In Engeland is Liverpool-manager Brendan Rodgers uitgeroepen tot League Managers Association Manager of the Year. De Noord-Ier werd gekozen door de 92 coaches van de Engelse topclubs. Ook Tony Pulis kreeg een eervolle vermelding.

Rodgers en Pulis verkozen tot Managers van het Jaar

Rodgers leek voor het eerst sinds 1990 met Liverpool op weg naar de titel. De ploeg van de Noord-Ier gaf die zo felbegeerde titel evenwel uit handen in de slotfase. Toch besloot Liverpool de Premier League verrassend als nummer twee en bovendien met een clubrecord aantal doelpunten: 101. Het is voor het eerst dat de LMA Manager of The Year-award naar een trainer van Liverpool gaat.

De prestatie van Pulis bij Crystal Palace was eveneens zeer knap. Hij trad aan als opvolger van Ian Holloway toen de ploeg met vier punten flink in degradatienood zat. Uiteindelijk gidste de Welshman zijn team van de negentiende naar de elfde plaats en eindigde hij op het knappe puntentotaal van 45.

Voor die knappe prestatie werd Pulis door de Premier League-managers gekozen tot beste trainer van de competitie. Hij troefde in dat deel van de verkiezing Rodgers wel af. Ook de trainer van kampioen Manchester City, Manuel Pellegrini, greep naast de eervolle vermelding. Het is voor het eerst dat een trainer van buiten de topvijf met de eer van Manager van het Jaar aan de haal gaat.

Opvallend is dus wel dat de profsectie in zijn totaliteit een andere mening is toegedaan dan de twintig managers die op het hoogste niveau actief zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.