Rodgers blijft kalm onder toenemende druk op Anfield

Reacties

De last op de schouders van Liverpool-manager Brendan Rodgers wordt steeds groter, maar hij ziet dat juist als uitdaging.

Rodgers blijft kalm onder toenemende druk op Anfield

De druk op Rodgers begint enorme vormen aan te nemen. The Reds staan met acht punten uit zes duels dertiende in de Premier League, wonnen woensdag in het toernooi om de League Cup pas na penalty's van Carlisle United (dat uitkomt op het vierde niveau) en lijken nu al afgehaakt voor de titel. De onvrede over Rodgers gaat zelfs zó ver, dat de supportersvereniging het publiek zaterdag oproept om verkleed als Jürgen Klopp naar Anfield te komen voor het thuisduel met Aston Villa.

De fans zien in de Duitser de ideale opvolger van Rodgers, maar de Noord-Ier wil van geen wijken weten. 'Ik ben niet zo naïef om te denken dat mijn baan bij slechte resultaten niet onder druk komt te staan', sprak hij vrijdagochtend. 'Bij een club zo groot als Liverpool moet je top presteren. Daar loop ik niet voor weg. Ik ben een betere manager dan drie jaar geleden, toen ik hier als 39-jarige manager bij een van de grootste clubs ter wereld kwam, maar ik weet dat ik moet presteren. De druk is enorm, maar die uitdaging durf ik wel aan te gaan.'

Rodgers doet dan ook een oproep aan de fans van Liverpool. 'Ze moeten volhouden en het team blijven steunen, na een paar goede resultaten kan de wereld er weer heel anders uitzien. Eén overwinning en we komen weer in de buurt van de topvier.' Wel accepteert hij de speculaties rondom zijn positie. 'Ik denk dat ik nog een jaar of twintig manager ben, dat zal niet allemaal bij Liverpool zijn. Maar of ik hier nog een dag, een maand of een jaar ben: ik zal altijd respect blijven hebben voor de clubeigenaars en de mensen met wie ik hier nauw samenwerk.'

Villa
In aanloop naar de wedstrijd tegen Aston Villa kreeg Rodgers slecht nieuws. Hij bevestigde vrijdag dat spits Christian Benteke het treffen met zijn voormalige club moet laten schieten. Ook Dejan Lovren en Roberto Firmino zullen er niet bij zijn, net als de langdurig geblesseerde aanvoerder Jordan Henderson.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.