Roda JC verspeelt dure punten, koploper NEC wint ruim

Almere City FC is na het gelijkspel van Roda JC Kerkrade in de Limburgse derby bij VVV-Venlo de grote winnaar van deze speelronde. Koploper NEC maakte geen fout in eigen huis tegen de kleine buurman Achilles '29.

NEC - Achilles '29 6-2
De koppositie blijft in handen van NEC na de eenvoudige zege in eigen huis tegen het laaggeklasseerde Achilles. In Nijmegen opende Mehmet Dingil na vier minuten brutaal de score namens de club uit Groesbeek, maar daarna was het over en uit voor Achilles.

In een tijdsbestek van tien minuten hadden de Nijmegenaren de achterstand omgebogen in een riante voorsprong. Navarone Foor, Christian Santos en een treffer van Dingil in eigen doel zorgden voor de 3-1 ruststand. In de tweede helft voerden Foor en Sjoerd Ars (twee goals) de score verder op. Namens de bezoekers deed aanvoerder Thijs Hendriks nog iets terug.

VVV-Venlo - Roda JC Kerkrade 1-1
Almere City FC heeft in de laatste speelronde de beste papieren voor de tweede periode in de Jupiler League. Roda JC Kerkrade liep op bezoek bij provinciegenoot VVV-Venlo averij op. In Noord-Limburg eindigde het duel in een gelijkspel, waardoor de bezoekers een punt achterstand hebben op de club uit Flevoland. Namens de thuisploeg opende Randy Wolders in de slotfase de score, maar Frank Demouge sleepte een minuut voor tijd alsnog een punt uit het vuur voor Roda. Almere City gaat volgende week vrijdag op bezoek bij Jong PSV, terwijl Roda JC het in eigen huis opneemt tegen koploper NEC.

Sparta Rotterdam - FC Emmen 3-0
Onder leiding van de interim-trainers Peter van den Berg en John de Wolf heeft Sparta drie punten overgehouden aan het competitieduel met FC Emmen. Namens de Rotterdammers waren Michel Breuer, Kenny Teijsse en invaller Johan Voskamp de doelpuntenmakers.