De Graafschap verliest van versterkt Jong PSV

Jong PSV heeft drie punten overgehouden aan het competitieduel met De Graafschap. In Eindhoven bleek de ploeg van trainer Darije Kalezic te sterk voor De Superboeren: 3-1.

Kalezic, die in het seizoen 2009/10 nog kampioen van de Jupiler League werd met De Graafschap, kon net als Jong Ajax een dag eerder tegen VVV-Venlo (4-0 nederlaag VVV) beschikken over een aantal spelers uit het eerste elftal.

Zo verschenen Joshua Brenet, Jorrit Hendrix, Florian Jozefzoon en de ervaren doelman Remko Pasveer aan de aftrap: voetballers die vaak niet in actie komen tijdens de wedstrijden die plaats hebben op vrijdag of in het weekend. Volgens VVV-trainer Maurice Steijn, die maandag na de nederlaag tegen Jong Ajax flink uithaalde richting de KNVB, is er in zo'n geval sprake van competitievervalsing.

Hoofdrol
En uitgerekend Hendrix, dit seizoen zeer regelmatig basisspeler onder trainer Phillip Cocu, opende vlak voor de rust de score in Eindhoven. De controlerende middenvelder zette de aanval zelf op en kon op aangeven van de mee opgekomen Brenet binnenschieten: 1-0. Vroeg in de tweede helft was het opnieuw raak. Brenet fungeerde weer als aangever, maar Rai Vloet bleek ditmaal de afmaker.

Behalve Brenet en Hendrix vertolkte ook Pasveer een hoofdrol. De ervaren goalie keerde een half uur voor tijd de strafschop van Vlatko Lazic, al had de voormalige aanvoerder van Heracles Almelo geen passend antwoord op de inzet van aanvaller Kristopher Vida: 2-1. Het slotakkoord was voor invaller Moussa Sanoh, die namens de Eindhovenaren de eindstand bepaalde: 3-1.