Roda JC maakt in Den Bosch einde aan malaise

Roda JC Kerkrade heeft op bezoek bij FC Den Bosch voor het eerst in een maand weer eens gewonnen: 0-1. De thuisploeg vervolgt op zijn beurt de slechte serie.

Zowel de Bosschenaren als de Limburgers wonnen slechts één van hun laatste zes wedstrijden. Voor Roda JC dateerde de laatste overwinning zelfs alweer van 20 februari, toen VVV-Venlo werd geklopt. Beide ploegen snakten derhalve naar een goed resultaat, de bezoekers van trainer René Trost (foto) kregen dat uiteindelijk ook.

Het begin was echter nog voor Den Bosch. Na nog geen minuut knikte Darren Maatsen een voorzet van Jort van der Sande al tegen de paal. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Een verre ingooi van Arjan Swinkels werd verlengd door Frank Demouge en binnengewerkt door Danny Schreurs. Die 0-1 was, mede omdat Maatsen in de tweede helft nog eens de paal raakte, de eindstand.

Zo zet de slechte reeks van Den Bosch zich voort. De eerste drie wedstrijden onder trainer René van Eck – de vervanger van de ontslagen Ruud Kaiser – werden nog gewonnen, maar daarna lukte dat alleen nog tegen Jong FC Twente. Het seizoen voor de Brabanders zit er met een dertiende plaats zo goed als op, Roda JC rest de taak om de plaats bij de eerste vijf in de Jupiler League vast te houden.